Goedkope Stedentrip

Vijf top stedentrip bestemmingen in de winter

Deel artikel

De herfst is weer begonnen, de dagen worden korter en de lucht steeds kouder. Het noordelijke deel van Europa kan zich gereed maken voor de winter. Het is dan ook niet meer dan terecht, dat mensen die nog een stedentrip willen maken, naar het warmere deel van Europa kijken voor een leuke bestemming. Men is de zomer nog niet vergeten en wil, voordat er aan wintersportbestemmingen gedacht moet worden, nog even genieten van de zomer. Ook in het middellandse zee gebied, zal de temperatuur dalen. Heerlijk op het strand liggen wordt, naarmate de winter steeds meer nadert, steeds minder een mogelijkheid. De zuid Europese steden bieden een goed alternatief.

Rome

In de zomer maanden kan het erg warm zijn in Rome. In de winter zorgt het middellandse zeeklimaat voor een temperatuur tussen de 9 en 13 graden celsius. Een prima temperatuur om door de stad te lopen en de vele bezienswaardigheden te bewonderen.

Barcelona

Barcelona heeft dezelfde milde wintertemperaturen als Rome, maar kent iets minder regen. Met bezienswaardigheden als La Rambla en Parc Güell is Barcelona op ieder moment in het jaar een fantastische stad om te bezoeken. De wintermaanden zijn ideaal om te genieten van de gezelligheid in de bars en restaurants van Barcelona.

Istanbul

De voordelen van het reizen buiten het hoogseizoen is hier hetzelfde als in andere steden. Minder toeristen en lagere prijzen. Het klimaat is vergelijkbaar met Rome en Barcelona, maar in de winter kan het hier behoorlijk koud worden en kan het zelfs sneeuwen.

Lissabon

Het is de warmste hoofdstad van Europa. Het heeft hier ’s winters nog nooit gevroren. Sterker nog, de temperaturen kunnen hier wel oplopen tot 15 graden. Wanneer u niet aan winter wilt denken, dan zit u goed in Lissabon

Wenen

Kunt u niet wachten tot het winter wordt, of wilt u een stedentrip combineren met wintersport, dan is Wenen de winter stedentrip bestemming voor u. Geniet van de prachtige moderne en klassieke architectuur in heerlijke winterse temperaturen. Met skipistes op 100 kilometer afstand, is een dag skiën een mooie aanvulling op uw stedentrip.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder