Goedkope Stedentrip

Van Madrid Airport naar de stad

Deel artikel

Het vliegveld van Madrid (IATA code: MAD) wordt ook wel Madrid Barajas Airport genoemd. Dit omdat het vliegveld in het stadsdeel Barajas ligt. Het is de zesde luchthaven in Europa. Met bijna 47 miljoen passagiers in 2015 kan het wel de grootste hub in zuid-Europa genoemd worden. Vier landingsbanen en vier terminals sieren het vliegveld; een van deze terminals (terminal 4) is de grootste terminal van Europa. Iberia, de thuismaatschappij, is hier de grootste gebruiker. Ook andere luchtvaartmaatschappijen van dezelfde alliantie (OneWorld) gebruiken deze terminal; denk aan British Airways, Malaysia Airlines, American Airlines. Kom je aan met KLM? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk niet aan in terminal 4. Vanaf Schiphol Airport bieden KLM, Air Europa en Iberia vluchten aan naar Madrid Airport. Wil je liever vanaf Eindhoven of Rotterdam? Dan kun je met Transavia of met Ryanair.

 

Trein, metro of bus vanaf Madrid Airport

Wil je vanaf het vliegveld naar de stad Madrid? Dat kan. Madrid Airport ligt slechts 12 kilometer ten noordoosten van het centrum van de Spaanse hoofdstad. Je kunt met de trein. Nadelig voor KLM-passagiers is dat dit alleen vanaf terminal 4 kan, omdat daar het treinstation is. Een enkeltje Airport-centrum kost met de trein minder dan €3. Reistijd: 30 minuten, met 1 overstap op station Chamartín. Je kunt ook met de metro naar het centrum, ook vanaf terminal 4. Voor €5 (enkele reis) kun je in 40 minuten al in het centrum van Madrid staan. Dan is er ook nog de bus; deze kun je voor €5 (enkele reis) nemen. Het grote voordeel van de bus is dat die naar alle bushaltes gaat.

 

Taxi vanaf Madrid Airport

Als je echt op een exacte locatie in de stad wilt aankomen dan kun je het beste de taxi nemen. Een Madrid taxi is niet eens zo gek duur: zo’n €30 naar het centrum. Het is met stip op 1 de snelste optie, want hij rijdt je rechtstreeks naar jouw Airbnb of hotel, in plaats van naar een busstation of treinstation in het centrum van de stad.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder