Goedkope Stedentrip

Stedentrips met kinderen

Deel artikel

Wat is er leuker dan de voorpret om een heerlijke vakantie te boeken! Natuurlijk bepaalt je gezinssituatie al snel wat voor type bestemming het uiteindelijk wordt.

  • Een stedentrip voor enkele dagen kun je prima met kinderen boeken, hoewel het uiteraard niet is aan te raden met kinderen onder de 7 jaar dit te doen.
  • Zij zullen de stedentrip zich later nauwelijks, tot niet, herinneren en daarbij doe je hen ( .. en jezelf) nauwelijks plezier met het slenteren door steden. Vooral koud weer is geen aanrader met jonge kinderen.
  • Vanaf 8 jaar zijn kinderen vaak doorgaans rijp voor een stedentrip en kunnen zij in hun latere leven de connectie nog maken met deze trip.
  • Leuke bestemmingen voor kinderen zijn steden als Parijs (Euro Disney, Eiffeltoren), of steden als Venetië (een waar waterspektakel), Praag (sprookjesachtig), Berlijn (futuristische elementen én cultuur).
  • De eerste jaren zul je dus vooral een (zon/vlieg) vakantie boeken met kinderen. Kinderen zijn nu eenmaal van nature gek op spelen rond de kustlijn en in het zand. En aan boord stappen van een heus vliegtuig is een spektakel/ attractie op zich! Tip voor vakanties in de zon: smeer kinderen niet in met een sunblock boven factor 30. Zij hebben zonlicht nodig voor de opbouw van botten. De veelgebruikte factor 50 verstoort de opname van vitamine D volledig, waarmee je het doel van niet verbranden voorbij schiet.
  • Last minute vliegvakantie verstandig met kinderen? Jazeker, maar bereid je kinderen wel van te voren even voor op het feit dat de bestemming nog een verrassing is!
  • Meer informatie? Bezoek: Vakantieindezon.be (ook voor Ollanders!).

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder