Goedkope Stedentrip

Stedentrip Aken

Deel artikel

Wilt u graag een stedentrip naar Aken maken? Dan is dat beslist een prima keuze. U kunt een midweek gaan, maar ook een weekend. De Duitse stad Aken telt ongeveer 260.000 inwoners en zij ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt dichtbij de grens van Nederland en België, waardoor Aken gemakkelijk te bereiken is met de auto. Veel mensen, die een dagje naar deze stad gaan, zullen er het een en ander te bezoeken. Er is namelijk genoeg te zien en de moeite waard om er een kijkje te nemen. Met name de oude gebouwen geven de stad een indrukwekkende uitstraling.

De naam Aken

De stadsnaam Aken komt van het woord aha dat water of rivier betekent. In Nederland noemen we het ook wel een beekje. In het Latijn heet de stad Aquis (villa).

Aandachtspunten stedentrip Aken

Wanneer u een stedentrip naar Aken maakt, dan mag een bezoekje aan de Dom in het centrum eigenlijk niet gemist worden. Het is een indrukwekkende kerk, die gebouwd is in 796. Nadat de kerk gebouwd was, is deze een aantal keer uitgebreid. Vanaf het jaar 1978 kreeg de Dom de status van bijzonder cultuurgoed. Iedere dag worden er nog steeds missen gehouden. Als u de stad Aken gaat bezoeken, moet u er wel rekening mee houden dat de kerk in de maanden januari tot en met maart een uur eerder dicht gaat dan in de andere maanden. Ook vindt u hier de stadsmuren waarvan nog delen zichtbaar zijn. In de wintermaanden kunt u ook een stedentrip maken naar Aken, dan kunt u namelijk genieten van de kerstmarkt, die in de maand december te bezoeken is. Gezellig een dagje of meerdere dagen er op uit, een stedentrip Aken is de moeite waard voor jong en oud. U kunt hier namelijk ook gezellig winkelen en musea bezichtigen.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder