Singapore de toegangspoort naar het verre Oosten

De toegangspoort naar het verre Oosten is Singapore. Deze stad ligt in het gelijknamige land Singapore en is de schoonste stad van de hele wereld. Singapore heeft het uiterlijk van een welvarende stad uit het westen, maar schijn bedriegt in de wijken die achter alle winkelstraten liggen. In de stad is het een samenkomen van verschillende nationaliteiten zoals Chinezen, Maleisiërs, Indiërs en Westerlingen. Door de hele stad zijn de verschillende culturen terug te vinden in de architectuur. In Singapore zijn naast Indiase tempels ook moskeeën te vinden en deze zijn gebouwd tussen de vele koloniale gebouwen en dat maakt Singapore tot een unieke stad. Singapore bestaat uit de stad Singapore en 58 kleine eilandjes maar het belangrijkste eiland is Singapore Island. Singapore is gewild als stedentrip omdat er nergens te wereld zo goed gewinkeld kan worden als hier. Singapore is in één woord een fantastische plek om te winkelen in één van de vele winkelstraatjes of in één van de grote warenhuizen. De belangrijkste winkel straat is gelegen aan de Orchard Road. Vanuit de accommodatie zijn de winkelstraten makkelijk te bereiken met het openbare vervoer. Singapore heeft een metronetwerk over het grootste gedeelte van het eiland. Een totaal andere stedentrip dan alle anderen tref je in een stedentrip Singapore.

Stedentrip in een heerlijk klimaat

Singapore heeft een hoge luchtvochtigheid en mede doordat het direct aan de zee ligt komen er vrij vaak tropische regenbuien voor. Singapore heeft een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 34 graden Celsius overdag en in de avond zal het nooit verder afkoelen dan 22 graden Celsius. Singapore kent door haar tropische klimaat maar twee seizoenen, namelijk het regenseizoen en het droge seizoen. Door dit heerlijke tropische klimaat is Singapore een ideale bestemming voor een stedentrip. Naast het voordelig shoppen in één van de winkels kan er dan ook nog heerlijk worden genoten van het mooie weer. Het regenseizoen valt voor Singapore tussen november en januari. De maand met de meeste zonuren is februari. Het tijdsverschil tussen Nederland en Singapore is 6uur later tijdens de zomertijd en 7uur later tijdens de wintertijd. Stedentrip Singapore is een fantastische belevenis in een warme omgeving.

Heerlijk dineren in één van de vele specialiteiten restaurants

Van alle indrukken in deze gigantische stad en van al het shoppen krijgt iedereen trek in een heerlijk diner. Doordat er veel culturen samenkomen in Singapore is er ook een enorme keuze in de keuken van Singapore. Er zijn veel verschillende restaurants en terrassen waar heerlijk gegeten kan worden uit de Indonesische, Indiaanse, Italiaanse en Chinese keuken. De beste plaats om een diner te scoren is bij Boat Quay en Clarke Quay. Ook zijn er veel terrassen gelegen aan de over van de rivier waar heerlijk bij zonsondergang gegeten kan worden. Bij de restaurants word in de prijs al 10 procent extra berekend voor service kosten, het is geen gewoonte in Singapore om een fooi te geven en op de luchthaven van Singapore is er zelfs een verbod op het geven van een fooi.