Goedkope Stedentrip

Parijs

De stad van de liefde

Parijs is de stad van de mode, de liefde en het heeft een heerlijke culinaire keuken. De hele stad zal een overweldigende indruk maken op iedereen die ooit de lichtstad heeft bezocht. Parijs is een prachtige stad en men vergeet al snel dat er buiten Parijs ook veel te beleven en te zien valt. Een citytrip Parijs is erg populair! Naast de vele bezienswaardigheden die Parijs rijk is, zijn er ook heel veel musea te bezoeken. Parijs heeft het grootste museum ter wereld, namelijk Le Louvre. Niet alleen de binnenstad van Parijs barst van de activiteiten, want wat te denken van het net buiten Parijs gelegen Disneyland Parijs. Dit is het bekendste en meest sprookjesachtige attractiepark van Europa. Parijs heeft ook de Eiffeltoren en deze toren is wereldwijd het symbool van Parijs. Er is enorm veel te zien in het centrum van de stad en in de omgeving en het mooie van Parijs is dat alles te bezichtigen is per auto, trein of metro vanaf de accommodatie waar verbleven wordt tijdens een bezoek aan deze wereldstad.

La tour Eiffel
Musée du Louvre
Notre -Dame

Culturele hoofdstad van Europa

Parijs wordt door heel veel mensen vanuit de hele wereld bestempeld als de culturele hoofdstad van Europa. Dit wordt natuurlijk niet voor niets gezegd en het is ook volkomen waar want de stad is museumstad nummer één van Europa. Waar er ook gekeken wordt er is altijd wel iets te ontdekken of te bezichtigen in de stad. De highlights van Parijs mogen natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan de culturele hoofdstad van Europa, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, Le Louvre en de Notre Dame. Voor muziek- en theateruitvoeringen en hedendaagse kunstuitingen biedt het Centre Pompidou een goede uitkomst. Maar naast deze bekende bezienswaardigheden zijn er ook veel culturele buitenwijken waar enorm veel te bezichtigen is zoals in de Joodse, Afrikaanse, Chinese en de Islamitische buitenwijken. Ook zijn er veel gezellige pleinen zoals Place de la Republique en Place du Tertre waar iedere dag meer dan genoeg te doen en te beleven valt. Een bezoek aan de culturele hoofdstad van Europa zal iedereen bij blijven, door de overweldigende indrukken die er worden opgedaan.

Culinair genieten, uitgaan en shoppen in Parijs

Parijs staat niet alleen bekend als de stad waar alles een bezienswaardigheid is, maar ook als een levendige stad waar heerlijk culinair gegeten kan worden of het bruisende nacht in gedoken kan worden. De stad telt maar liefst rond de 8000 restaurants in alle classificaties, dat wil zeggen van eetcafés tot sterren restaurants. Ook op straat is het op culinair gebied genieten, want overal op straat maken ze de overheerlijke crêpes met een hartige of zoete vulling. In Parijs zijn ook ontzettend veel banketbakkers te vinden waar typische Franse banket gekocht kan worden zoals croissants, brioches en tarte bordaloue. Iedereen kan op culinair gebied aan zijn of haar trekken komen in Parijs. Maar naast al het lekkers heeft Parijs een bruisend nachtleven met ontzettend veel bars en clubs. Er zijn ook wereldberoemde nachtclubs te vinden in Parijs zoals de Moulin Rouge en Le Lido, maar er zijn ook diverse andere leuke en gezellige nachtclubs als Rex Club en Opus Latin. Wie flink wil gaan shoppen in deze stad zal helemaal in zijn of haar nopjes zijn want het stikt in Parijs van de winkelstraten, boetieks en galerijen. Parijs wordt niet voor niks de stad van de mode genoemd, iedere winkelketen, warenhuis of bekend kledingmerk is te vinden in de winkelstraten van Parijs.