Goedkope Stedentrip

Palma de Mallorca

Deel artikel

Een stedentrip door Europa kan een hele spannende ervaring zijn om mee te maken. De meeste mensen gaan vaak langs alle grootste steden in Europa, zoals London, Parijs, Amsterdam, Milaan, Barcelona, Boedapest etc. Toch zijn er ook vele plekken waar mensen minder snel bij stil staan en daarom niet naar toe gaan. Een van deze plekken in de hoofdstad van het bekende toeristen eiland Mallorca. De hoofdstad van dit eiland is Palma de Mallorca.

Bezigheden

Zo’n vakantie hoeft ook zeker niet duur te zijn. Door de vele last minute vakanties en aanbiedingen kun je tegenwoordig al erg goedkoop naar Palma de Mallorca. Palma de Mallorca heeft alles wat je gezien moet hebben en waar je van kunt genieten wanneer je de cultuur van een stad wilt bewonderen. Wanneer je op vakantie gaat in de zomer of gedurende het jaar moet je deze stad zeker hebben bezocht. Palma de Mallorca is vooral voor vrouwen ideaal om een dagje lekker te gaan shoppen. Met de vele leuke winkels en kraampjes kom je veel kleding of accessoires tegen. Zo kun je gelijk een aantal leuke souvenirs voor thuis meenemen. Wanneer je het winkelen zat bent kun je, met het uitstekende klimaat, heerlijk een terras pakken in het centrum van de stad of aan de boulevard. Langs de boulevard loopt gelijk een lange weg die kilometers lang is. Wanneer je deze volgt kom je vanzelf bij het Nederlandse toeristen gebied El Arenal. Hier vind je alle Nederlandse vakantiegangers, voornamelijk jongeren. Ook de weg langs de boulevard is mooi om te bewandelen en je hebt hier een schitterend uitzicht op het water.

Bezienswaardigheden

Verder staat de stad bekend om de cultuur en bezienswaardigheden. In de vroegere geschiedenis is de stad in het bezit geweest van de Romeinen, waar vandaag de dag nog diverse bouwwerken of geschiedenis van te bewonderen is.  Daarnaast is er de bekenden kathedraal ‘La Seu’ te bewonderen. Deze is in de 13e eeuw gebouwd door koning Jacobus 1. Achter deze kathedraal schuilt een lange geschiedenis. Dit is zeker een kijkje waard!

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder