Goedkope Stedentrip

Overnachten

Deel artikel

Een stedentrip is een prachtige vorm van vrijetijdsbesteding. De standaard stedentrips naar Milaan, Parijs, Madrid of Barcelona kennen we allemaal. Een stedentrip hoeft niet altijd ver weg te zijn. Een stedentrip is in eigenland of onze buurlanden net zo gaaf om te doen! Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam, Maastricht, Amsterdam of mooie bourgondische steden in België. Misschien inspiratie voor je volgende stedentrip?

Waar kan je overnachten tijdens een stedentrip?

Tijdens een stedentrip is een hotel het meest gekozen verblijf. Ideaal als je maar een nacht of twee nachten verblijft in de desbetreffende stad. Maar heb je wel eens nagedacht dat een vakantiehuis huren ook een ideale manier is om te overnachten tijdens een stedentrip? Zo bevind je je nooit in de drukke sleur van de grote steden, maar keert u elke keer weer terug in een rustige omgeving. Grote steden hebben altijd een goede verbinding met de achterliggende plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuis in Maastricht. Met het OV bent u direct vanuit uw vakantiehuis in Maastricht.

Wat zijn de voordelen van overnachten in een hotel?

Met een hotel zit je altijd direct in de stad en hoef je geen vervoer te hebben en te parkeren in de stad. De kans dat je in het centrum zit is vaak groot. Vaak doe je alles wandelend en dat is natuurlijk weer goed voor de gezondheid. In het hotel hoef je ook niet zelf je ontbijt te regelen, want je kan ochtends direct aansluiten.

De voordelen van overnachten in een vakantiehuis

In een vakantiehuis overnachten is vaak goedkoper dan een hotel. Ben je met meerdere personen, dan kun je de huursom met elkaar delen en kan de prijs per nacht enorm laag worden. Het leuke is dat je avonds met z’n allen om de tafel zitten en lekker hapjes en drankjes kunt klaarzetten. Heeft ook wel iets knus toch? Vaak is er een pendeldienst vanaf een vakantiepark of kun je de eigenaar van een vakantiehuis vragen of ze jullie kunnen brengen en ophalen.

De leukste stedentrips in Nederland

Ondanks dat veel stedentrips in het buitenland bevinden, hebben we in Nederland ook zeker steden die aanspraak maken voor een stedentrip. Eerder zijn Rotterdam, Amsterdam en Maastricht benoemd. Maar heeft u ook wel eens gedacht aan Middelburg, Den Bosch of Leiden? De echte steden waar veel historie te vinden is en waar goed geshopt kan worden!

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder