Goedkope Stedentrip

Hoe duur is een privé jet?

Deel artikel

Een privé jet lijkt voor de gemiddelde persoon alleen op een speeltje van de superrijken of hoog geplaatste politici. Het wil wellicht wel de ultieme manier om jouw rijkdommen te tonen aan de rest van de wereld, op het kopen van een superjacht na. Maar is een reis met een privé jet wellicht ook voor jou binnen handbereik?

Waarom je beter niet kunt kopen
Het kopen van een privé jet is een flinke investering. De prijs van een privé jet verschilt echter aanzienlijk per soort vliegtuig. Zo begint het goedkoopste vliegtuig ongeveer vanaf 24.000 euro en kunnen de kosten voor de duurste privé jet oplopen tot wel 10 miljoen euro. Natuurlijk hebben we het hier dan alleen nog maar over de basis modellen. Uiteindelijk kun jij het zo duur maken als mogelijk, door de privé jet zo in te richten als je zelf maar wilt.

Met de kosten van aanschaf ben je er alleen nog niet. Wanneer je een privé jet aanschaft wordt het jouw eigendom, wat betekent dat jij verantwoordelijk bent voor zaken als het onderhoud van het vliegtuig. Niet alleen dat, maar er zal ook personeel ingehuurd moeten worden om de privé jet te besturen. Hierdoor wordt het kopen van een privé jet al snel een duur grapje.

Dan toch liever huren
Wil je niet de kosten en lasten van een privé jet dragen? Dan is het huren wellicht een veel betere optie. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over het onderhoud en eventuele personeelskosten. Dit zit allemaal al bij de huurprijs inbegrepen. Dit betekent echter niet dat het huren van een privé jet niet duur is. Een enkele vlucht begint al snel bij zo een 10.000 euro. Dit kan natuurlijk wel verschillen per locatie waar je naartoe vliegt en het soort vliegtuig waarmee je vliegt. Ook hier kun je de prijs weer zo laten oplopen als je zelf wilt. Wil je genieten van de allerbeste luxe? Dan zijn er ook privé jets waarbij de prijs begint vanaf 50.000 euro of meer. Deze modellen zijn dan wel van alle gemakken gezien, zoals een bioscoop of zelfs een jacuzzi.

Kun jij een privé jet huren?
Mocht je toevallig nog wat geld opzij hebben liggen of er heel goed voor sparen, dan kun je waarschijnlijk wel een keer vliegen met een privé jet. Zo kun je dan eens proeven van het echte rijkeluisleven. Boek direct dus jouw privé vlucht!

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder