Helsinki een mooie stad met een nog mooiere omgeving

De hoofdstad van Finland is Helsinki. Deze stad is aan de zuidkust van Finland gelegen direct aan de Finse Golf en recht tegenover de hoofdstad van Estland, Tallinn. Helsinki is het centrum van Finland want bijna één vijfde van de Finnen woont, werkt en leeft in de Finse hoofdstad. Helsinki is een kleine stad met een ruime opzet. Met een boottocht langs de stad kan de prachtige kustlijn bewondert worden en het dient ook nog eens tot ontspanning. Doordat Helsinki nog geen echte oude stad is heeft het weinig historische bezienswaardigheden die wel in andere stedentrips voorkomen. In deze stad kan er genoten worden van de prachtige omgeving en de serene rust die er heerst. De meeste toeristen die een stedentrip Helsinki boeken kiezen voor deze stad vanwege de sfeer en de mooie natuur.

Klimaat Helsinki

Helsinki is in het noorden van Europa gelegen en heeft een vochtig landklimaat. De gemiddelde minimale jaar temperatuur in Helsinki ligt precies op de 1 graden Celsius en hiermee wordt al aangetoond dat de stad vooral extreem koud is gedurende het jaar. In de zomermaanden juli en augustus kan komt het kwik net boven de 20 graden Celsius uit. Doordat Helsinki zo noordelijk is gelegen heeft het ook extreem korte dagen maar ook extreem lange dagen. Op de langste dag van het jaar is het bijna 19 uur lang licht en de overige 5 uren wordt het ook niet volledig donker. De kortste dag van het jaar telt nog geen 6 uren daglicht. De kans op neerslag is het hele jaar door aanwezig en vooral in de zomermaanden kan dit meer dan 60 mm neerslag per maand zijn. Ondanks dat de wintermaanden erg donker zijn heeft dit ook weer haar charme tijdens een stedentrip Helsinki.

Bezienswaardigheden Helsinki

Helsinki is in het jaar 1550 gesticht door de Zweedse Koning Gustaaf I en werd juist pal tegenover Tallinn gesticht om de concurrentie aan te gaan als handelsstad. Dit mislukte volledig tot Finland in 1809 in de handen van de Russen kwamen. De Russen zorgde ervoor dat Helsinki in vogelvlucht uitgroeide tot een volwaardige stad. De stad heeft een prachtige ligging direct aan de Finse golf maar het heeft ook diverse bezienswaardigheden zoals het stadhuis, de Lutherse Domkerk van Helsinki op het Senaatsplein, de Temppeliaukio-kerk, de Oespenski-kathedraal en de vesting van Suomenlinna. Het centrum van Helsinki ligt direct aan het water met haar marktplein, direct achter het marktplein is het Senaatsplein gelegen met de Domkerk van Helsinki. Rondom het marktplein bevinden zich ook het zakencentrum, de winkels en de uitgaansgelegenheden.

Uitgaan & activiteiten in Helsinki

De mogelijkheden in Helsinki zijn enorm en een ieder die een stedentrip geniet in de Finse hoofdstad zal direct merken dat je in deze stad geen moment hoeft te vervelen. Qua eetgelegenheden en op culinair gebied heeft Helsinki niet veel te bieden, want de Finse keuken is vooral toegespitst op visgerechten. Winkelen daarin tegen kan uitstekend in de Finse hoofdstad van kleine boetiekjes tot luxe designer shops alles is te vinden in deze stad. Op uitgaansgebied kan er ook enorm veel in Helsinki, want bars en cafés zijn enorm populair bij de lokale bevolking om te ontspannen. Er zijn ook meerdere discotheken en clubs in Helsinki gevestigd maar de minimale leeftijd om naar binnen te gaan is meestal 24 jaar of ouder.