Goedkope Stedentrip

Geniet van de prachtige regio Andalusië

Deel artikel

In het zuiden van Spanje vind je de regio Andalusië. Deze regio staat bekend om de leuke badplaatsen, de prachtige natuur en gastvrije mensen. Dat maakt Andalusië dan ook enorm geschikt voor een korte stedentrip. Vanwege de zuidelijke ligging kent Andalusië een zeer gunstig klimaat, en is het een groot deel van het jaar zeer aangenaam weer. Je hoeft dus niet te wachten tot de zomer om naar deze regio te gaan.

Bezienswaardigheden in Andalusië

De regio zit bomvol met leuke bezienswaardigheden die je tijdens jouw verblijf kunt bekijken. Een goed voorbeeld hiervan is het Alhambra en de Generalife. Dit zijn paleizen die eigendom waren van de Islamitische sultan en andere Moorse heersers in deze regio. Deze paleizen zijn gebouwd in de twaalfde eeuw en zijn tegenwoordig open voor publiek. Je zult je ogen uitkijken hier.

Leuke steden

In Andalusië vind je meerdere leuke steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Een populaire stad aan de kust is Malaga. Deze stad heeft een rijke historie en dat is op verschillende plekken van de stad terug te zien. Ook de steden Sevilla en Almeria zijn erg populair onder liefhebbers van stedentrips. Vanuit Nederland gaan er dagelijks directe vluchten naar onder andere Malaga en Sevilla, en kun jij dus je ideale bestemming zelf bepalen.

Rondreizen door Andalusië

Je kunt op verschillende manieren genieten van deze populaire regio. Je kunt er voor kiezen om een hotel in een bepaalde stad te boeken, zoals Malaga, maar dan ben je tijdens je stedentrip redelijk gebonden aan die ene plaats. Je kunt ook kiezen voor een fly drive reis door Andalusië. Dan boek je de overnachtingen en een huurauto, en reis je in een paar dagen van plaats naar plaats. Zoek je wat meer vastigheid, dan kun je kiezen voor een hotel, appartement of vakantiepark in Andalusië.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder