Goedkope Stedentrip

Een vakantie in Londen

Deel artikel

Londen is een prachtige stad om er voor een vakantie naar toe te gaan. Wanneer je gaat, zal je vooraf een goede planning moeten maken wat je allemaal wilt gaan bezichtigen. Veel straten en gebouwen zijn heel mooi. Veel huizen hebben witte pilaren voor het huis. De stad is zeer goed onderhouden en vrij rustig als je een stukkje van de binnenstad af bent in de buitenwijken. De bevolking, die je zal ontmoeten, zijn over het algemeen allemaal even aardig. Ze zijn geduldig en behulpzaam. Je zal, als je er voor de eerste keer komt, raar kijken omdat de mensen die op een bus staan te wachten allemaal keurig netjes achter elkaar staan. Wie het laatst komt zal het laatst naar binnengaan. Dat is ook in winkels het geval. Ook hier wachten ze hun beurt netjes af. Je moet er wel rekening mee houden dat ze links rijden en dat Londen een dure stad is. Er zijn wel goedkopere plekken om bijvoorbeeld te eten maar kijk dat eerst goed na.
Bezichtigen
Buckingham Palace is zeker een bezichtiging waard. Het is de woning van de Britse koningin. Het gebouw heeft in totaal 775 kamers. Er zijn altijd veel toeristen. Een bezienswaardigheid is het wisselen van de wacht. Wanneer de koninklijke familie op vakantie is, augustus/september, dan is het gebouw geopend voor het publiek. Ook de tuin is heel mooi met meer dan 350 soorten wilde bloemen.

De Westminster Abby. Dat is een mooie kerk. William en Kate zijn daar getrouwd. Hij is al een lange tijd het decor van koninklijke bruiloften en begrafenissen. Er liggen ook veel beroemdheden begaven.

De Tower Bridge moet je zeker bezoeken. Het is een beroemde bezienswaardigheden van Londen. Het is een basculebrug uit de Victoriaanse tijd die over de Thames loopt. Men kan de brug tegenwoordig elektrisch openen en sluiten.

De Big Ben is een beroemde klokkentoren. Hij is bij 100 meter hoog. Hij is het gaan bekijken zeker de moeite waard. Wanneer je in Londen bent moet je hem een bezoek hebben gebracht.

In Londen zijn veel bezienswaardigheden zoals Hyde Park, Harrods, Tate Modern, Dickens House en nog vele anderen. Zorg voor een goede planning wanneer je Londen gaat bekijken.

 

Sport in Londen

Uiteraard wordt in Londen ook veel sport bedreven. Denk hierbij aan de talloze voetbalclubs die daar zitten. Zoals Chelsea, West Ham United en The Spurs. Ook is er uiteraard in juni het grandioze Wimbledon. Wimbledon tickets zijn prijzig, maar wanneer je ze op het juiste moment koopt, ben je voordelig uit.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder