Goedkope Stedentrip

Een stedentrip naar Barcelona, welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Deel artikel

Heb je echt maar 1 of 2 dagen om de stad te bezoeken? En wil je op een snelle manier de stad bezichtigen? Dan is een busreis in Barcelona met een van de bekende sightseeing bussen wellicht iets voor jou! Voor slechts 20 euro kun je de hele dag in de bus stappen en in en uit stappen wanneer je maar wil. Zie ook: http://www.city-sightseeing.com/tours/spain/barcelona.htm

Zo kun je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid reizen! Bezoek bijvoorbeeld het voetbalstadion Camp Nou, het Barcelona Aquarium, het Picasso Museum, winkelstraat de Ramblas of Park Guell. De bus stopt hier allemaal en nog bij tiental anderen bezienswaardigheden in de stad. De prijs hiervan voor 2 dagen toegang is overigens 30 euro.

Bezienswaardigheden top 3

1. La Sagrada Familia
La Sagrada Familia is een basiliek in de buurt Barcelona. Architect Gaudi heeft de basiliek ontworpen. De kerk is al sinds 1882 in aanbouw en tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bezig met het afbouwen van de prachtige basiliek.
De voorkant van het gebouw is schitterend met 4 hoge torens, het mooie van het gebouw is de beleving. Er gebeurd overal wat op het gebouw, vrijwel alles is gedecoreerd . Wij raden je daarom aan om een tijdje voor het gebouw te staan. Je zult al snel opmerken dat je steeds meer nieuwe dingen ziet.
Ook de binnenkant van de kerk is te bezoeken, dit is echt een aanrader maar kost wel 7,50.

2. Park Guell
Park Guell is het stadspark van Barcelona. Je hebt er prachtig uitzicht op de stad en je vindt er schitterende natuur. Het park is in 1914 geopend. Architect Gaudi heeft de meeste stukken van het park ontworpen. Het is een aanrader om het park te bezoeken!

3. Camp nou
Camp Nou is het stadion van voetbalclub FC Barcelona, het stadion is inmiddels al meer dan 50 jaar oud maar nog steeds wonderschoon. Het voetbalstadion waar sterren als Messi en Neymar schitteren is toegankelijk voor publiek. Voor zo’n 20 euro kun je zowel het museum als het stadion van de Catalaanse club bekijken. Het stadion is met 99.000 zitplaatsen overigens een van de grootste stadions van de wereld!

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder