Goedkope Stedentrip

Een leuke stad bezoeken? Ga naar Berlijn!

Deel artikel

Berlijn is een stad vol historie. Je hoeft niet eens een planning temaken om van monument naar monument te rijden. De stad laat namelijk jou verassen. Ga je een stukje fietsen dan zul je namelijk vele indrukkende dingen tegenkomen. Hier het verhaal.

Afgelopen zomer ben ik (Jantine) naar Berlijn geweest. De reis was fantastisch! Ik ben met mijn vriendinnen vanaf Schiphol gevlogen met KLM. De vliegreis ging heel soepel. Online inchecken kan via de computer. En vanaf Schiphol ben je binnen 1 uur in Berlijn Tegel. Vanaf Berlijn Tegel moet je de bus pakken richting het Metrostation. Vanaf het metrostation kun je gemakkelijk naar de stad.

Wij hebben een hotel geboekt in de wijk Prenzlauer berg. Voor het winkelen hoef je niet naar deze wijk te gaan. Daarentegen wel voor de gezelligheid. Prenzlauer berg ligt in het gedeelte dat bij het oostblok hoorde. Toch zie je hier niet lelijke flats. Je ziet juist veel kleine straat met op elke hoek van de straat wel een eetcafe of kroeg. Wij zijn de avond opstap gegaan. Wij zijn in de wijk gebleven, dit was geen straf, aangezien er veel discotheken waren. De volgende dag hebben wij een fiets gehuurd. Wij hadden geen planning, maar zijn gewoon gaan fietsen. Het was ook een heerlijke zomerse dag, maar afgezien van dat kwamen we allemaal leuke dingen tegen. Zoals een mooi park waar allemaal muziek was. De volgende stop was een monument en overblijfsel van de muur. En daarna kwamen we terecht bij het Holocaust museum. Voor dit museum hoefde we geen entree te betalen. Daarna zijn we nog het stadscentrum in gefietst. Je ziet mensen uit alle landen van de wereld.

De dag daarna zijn we naar de dierentuin geweest. Dit was ook een geweldige ervaring. De dierentuin is ontzettend groot (veel groter dan Artis). Uiteraard zijn we die avond nog gaan stappen. Hiervoor hoef je ook geen planning te maken. Vraag wat om je heen en binnen vijf minuten zul je in een vette discotheek staan. Het waren drie dagen Berlijn, maar wel drie fantastische dagen. Een busreis naar Berlijn is een echte aanrader.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder