Goedkope Stedentrip

Deze bezienswaardigheden van Barcelona mag je niet missen

Deel artikel

Soms kan het wachten tot de volgende zomervakantie erg lang duren. Een leuke manier om die lange tijd te overbruggen, is het maken van een korte stedentrip. De stad Barcelona in Spanje is een zeer geschikte bestemming voor een mooie stedentrip. Op slechts twee uur vliegen van Nederland ben je in deze prachtige stad. Barcelona kent vele mooie bezienswaardigheden, waardoor jij in een aantal dagen genoeg te bekijken hebt. Of je nu op rondreis door Spanje bent en toevallig in de buurt bent, of een paar dagen naar Barcelona vliegt voor een stedentrip, je zult je ogen uitkijken hier. Wij zetten de leukste en mooiste bezienswaardigheden in Barcelona voor je op een rij.

Sagrada Familia

De kathedraal Sagrada Familia is een van de iconische bouwwerken in deze Spaanse stad. De kathedraal is ontworpen door Gaudi en er wordt vandaag de dag nog altijd aan gewerkt om het bouwwerk in een goede staat te krijgen en houden. De Sagrada Familia is al van grote afstand te zien, en voor de kathedraal staan dan vaak ook veel mensen met hun camera klaar, om mooie foto’s te schieten. Een bezoekje aan Barcelona is pas compleet nadat je deze indrukwekkende kathedraal bekeken hebt.

Camp nou

Het voetbalstadion van FC Barcelona is een van de grootste voetbalstadions van Europa en is een pareltje om te zien. Je kunt als toerist vrijwel elke dag toegang krijgen tot het stadion. Het is een aanrader om een tour door het stadion te nemen, waarbij je zelfs direct aan het veld mag staan. Ook neem je in een kijkje in de kleedkamers waar spelers als Lionel Messi zich voorbereiden op de wedstrijden.

Het strand van Barcelona

Barcelona ligt direct aan de kust van de Middellandse zee, en het is daarom heerlijk om even een verfrissende duik in de zee te nemen. De regio ten noorden van Barcelona staat bovendien bekend om als een regio met prachtige stranden en badplaatsen. Als je een huurauto hebt, is het erg leuk om deze badplaatsen te bezoeken. Lloret de Mar is zo’n stad. Mensen die tijdens hun vakantie Lloret de Mar als bestemming hebben, kiezen ook vaak voor een dagtrip naar Barcelona.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder