Goedkope Stedentrip

De stad Edinburgh

Deel artikel

Wie gek is op het bezoeken van prachtige steden zal ongetwijfeld ook wel eens de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, hebben aangedaan. De stad, gelegen aan de oostkust van Schotland, kent vele bijzondere plekken en of monumenten die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. En uiteraard is er voldoende keuze als het gaat om het bezoek aan een typische Schotse pub of kroeg.

Edinburgh is bijzonder fraai gelegen op de karakteristieke Schotse Heuvels en leent zich uitstekend voor een stedentrip. De “Old Town” kenmerkt zich door de vele middeleeuwse straatjes terwijl je in de “New Town” kunt genieten van schitterende neoklassieke gebouwen. Edinburgh kenmerkt zich daarnaast met name door het enorm grote aanbod aan kunst & cultuur en musea.

Wie echter denkt dat het daar bij blijft in Edinburgh heeft het goed mis. De vele toeristen die naar de stad toekomen bezoeken uiteraard één van de musea die tot de National Galleries of Scotland behoren, maar ook een bezoek aan Edinburg Castle of een wandeling op de Royal Mile zijn meer dan de moeite waard. De stad is daarnaast het theater van vele festivals die het gehele jaar plaats vinden in het prachtige centrum van de stad.

Schotland staat daarnaast bekend om zijn pubs en kroegen en ook daar zijn er veel van te vinden in Edinburgh. Wie zich in het pittoreske centrum begeeft zal ervaren dat de keuze voor een locatie voor een typisch Schots glas bier enorm is. Daarnaast zijn ook alle grote winkelketens vertegenwoordigd in Edinburgh, wat er voor zorgt dat ook shoppen zeer de moeite waard is in het historische centrum van Edinburgh.

Wie nog nooit Edinburgh heeft bezocht maar wel fervent stedenbezoeker is doet er zeker goed aan een bezoek aan de hoofdstad van Schotland op zijn minst te overwegen. Een bezoek aan Edinburgh, overigens leuk voor jong en oud, hoeft niet duur te zijn. Net buiten het echte centrum bevinden zich tal van prachtige hotels waar het goed toeven is tegen een zeer schappelijke prijs.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder