Goedkope Stedentrip

De opkomende stad van Azië: Kuala Lumpur

Deel artikel

Kuala LumpurBackpacken door Azië of een vakantie naar een van de tropische bestemmingen. We horen het steeds vaker. Azië is in ontwikkeling en met de combinatie van goedkope vliegtickets gaan we er steeds sneller en vaker naartoe. Stedentrips in Azië horen we echter nog niet heel veel over. Toch is Azië een plek met bruisende en veel opkomende steden. Een van deze steden is Kuala Lumpur. Hieronder geven we meer informatie over waarom deze stad zo opkomend is en wat er allemaal is te doen.

Waarom is Kuala Lumpur een interessante stad om te bezoeken?

Backpacken door Zuidoost-Azië is iets wat veel mensen tegenwoordig doen. Kuala Lumpur is centraal gelegen in Zuidoost-Azië. Het is daarom makkelijk om naar deze stad toe te vliegen en als tussenstop te gebruiken. Dit is al reden genoeg om een aantal dagen uit te trekken om de stad te bekijken.

Kuala Lumpur is ook een erg schone en goed ontwikkelde stad in Zuidoost-Azië. Zeker wanneer je eerst andere gebieden in dit continent hebt bezocht die minder schoon zijn dan geeft het een goed gevoel om in deze stad te komen.

Ben jij verder een liefhebber van winkelen? Dan zit je hier helemaal goed. Er zitten tientallen grote winkelcentra door de hele stad heen. Enkele van de winkelcentra zijn Berjaya Times Square, Sunway Pyramid Mall, Suria KLCC, Pavillion KL en nog veel meer. Zelfs wanneer je een maand of langer in deze stad verblijft dan zal je niet snel uitgekeken zijn op het winkelen. Op veel plekken profiteer je ook nog eens van de gunstigere Aziatische prijzen. Bij veel winkelcentra is ook allerlei vermaak te vinden, zoals pretparken, eetruimten, bioscopen en nog veel meer. Na een dagje winkelen kun je dus nog altijd genoeg ondernemen.

Tot slot is de belangrijkste reden om deze stad te bezoeken de vele bezienswaardigheden. Deze maken de stad namelijk uniek. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Petronas Twin Towers. Dit is het boegbeeld van het hele land en het bezoeken van deze torens kun je niet omheen. Andere bezienswaardigheden zijn Chinatown, de Menara KL Tower en de Batu Caves.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder