Goedkope Stedentrip

De leukste steden in Spanje voor een stedentrip

Deel artikel

Spanje is onder vakantiegangers door heel Europa een erg populaire vakantiebestemming. Of je nu kiest voor een zomervakantie naar Spanje of een korte stedentrip, in dit mooie land is er voldoende keuze. Voor een korte stedentrip zit je ook altijd goed in Spanje. Wij zetten de leukste steden op een rij, waar jij een paar dagen kunt genieten van een paar dagen heerlijke vakantie. Hopelijk kunnen we je hiermee helpen met zoeken naar een vakantiebestemming.

Barcelona

De meest noordelijke grote stad van Spanje is Barcelona. Deze stad wordt gekenmerkt door onder andere de kathedraal Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en de grote winkelstraat Ramblas. Vanuit Nederland gaan er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar Barcelona, en de vliegtijd bedraagt ongeveer twee uur.

Valencia

Aan de oostkust van Spanje vind je de prachtige badplaats Valencia. Deze stad is meer dan geschikt voor een korte stedentrip van een paar dagen. Het centrum van de stad is enorm gezellig. Je vind er vele kleine en grote bars, terrassen en restaurants. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Valenca, waardoor je je op een gemakkelijke manier kunt verplaatsen door de stad. Valencia ligt bovendien direct aan het strand, waardoor je er voor kunt kiezen om op een mooie dag ook even te ontspannen aan het mooie zandstrand. De kans op mooi weer is in deze regio in de zomer erg groot.

Malaga

In het zuiden van Spanje, in de regio Andalusie, ligt de stad Malaga. Deze stad heeft vanwege de zuidelijke ligging een zeer aangenaam klimaat. Een groot deel van het jaar is het hier tussen de 20 en 25 graden. Bovendien is het een stad met vele mooie bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is het grote kasteel, bovenop de berg in het midden van Malaga. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Autoverzekering: ook op vakantie!

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder