Dé mooiste stad van de Benelux, Brussel

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook nog eens de hoofdstad van Europa. Dit komt omdat het Europese Parlement in Brussel haar zetel heeft. De stad is een hele bijzondere stad want de stad is twee talig namelijk, Franstalig (Waals) en Nederlandstalig Vlaams. Brussel is een bestuurlijke en zakelijke stad doordat naast het Europese Parlement ook de NAVO haar Europese hoofdkantoor hier heeft gehuisvest. Toch heeft Brussel veel meer te bieden dan haar zakelijke kant. Het is een levendige stad met een karakteristieke sfeer en overweldigende mooie bouwwerken. Vooral de Grote Markt is een toeristische attractie met het raadhuis, het broodhuis en de talrijke gildehuizen. De Grote Markt is een centraal punt en alle smalle straten leiden naar dit prachtige plein. In één van de smalle straten die leidt naar de Grote Markt is de wereldbekende ‘Manneke Pils’ te bezichtigen. Ook op culinair en winkel gebied is Brussel een stad die past tot het rijtje van wereld steden. Aan accommodaties geen gebrek in Brussel, over de hele stad verspreidt zijn accommodaties gelegen in alle prijsklassen. Vanuit de accommodaties is Brussel goed te verkennen met de auto, te voet, metro of met een huurfiets van Villo.

Stad vol bezienswaardigheden

Brussel is een stad met een enorm aanbod aan bezienswaardigheden, de meest bekende van alle bezienswaardigheden is natuurlijk Manneke Pis. Maar er zijn ook prachtige monumentale bouwwerken, paleizen en kerken te bezichtigen en het Atomium mag ook absoluut niet vergeten worden. De smalle straten en steegjes leiden altijd wel naar een bezienswaardigheid als ze al van zich zelf geen bezienswaardigheid zijn. Door de vele bezienswaardigheden die Brussel rijk is zal een stedentrip Brussel minimaal twee dagen in beslag nemen om de stad goed te ontdekken en te verkennen. Een bekende route door Brussel is de Striproute, door de hele stad zijn fraai muurschilderingen te vinden van bekende stripfiguren. Alle 31 stripfiguren die tijdens de striproute worden ontdekt zijn door verschillende Belgische striptekenaars ontworpen zoals Suske & Wiske, Kuifje en Astrix en Obelix. In de stad zijn ook veel kleine bierbrouwerijen te bezoeken waar ze Belgische bieren produceren, waaronder Kriek bier.

Optimaal geniet na een inspannende dag in Brussel

Overdag kan er naast het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden ook heel goed geshopt worden in de winkelstraten van Brussel. Er zijn veel grote winkelketens en warenhuizen gevestigd in de binnenstad. Na het bezichtigen van de bezienswaardigheden of het shoppen kan er direct door gelopen worden naar één van de 2000 restaurants, bistro’s of eetcafés die in Brussel gevestigd zijn.
De eetgelegenheden zijn voornamelijk rondom de Grote Markt in de smalle straten te vinden. De keuken in Brussel is heel veelzijdig zo is er de mogelijkheid om de Indiase, Franse, Belgische, Amerikaanse en de Aziatische keuken te proeven. In Brussel is ook het beste restaurant te vinden van misschien wel heel België. Het restaurant Comme Chez Soi van Chef Pierre Wynants is altijd al weken van te voren vol geboekt. Zodra de avond valt veranderd Brussel in een bruisend uitgaansgelegenheid. Brussel kent veel kroegen en cafés, maar wie tot in de late uurtjes uit wil gaan kan terecht in één van de hippe nachtclubs van Brussel.