Berlijn een stad met een historisch verleden

De hoofdstad van Duitsland is het prachtige Berlijn, een metropool die continue in beweging is. De stad staat voornamelijk bekend als de stad die in tweeën gedeeld werd door de Berlijnse muur. In het jaar 1989 is de muur gevallen en is Berlijn weer één grote stad. De stad heeft sinds de val van de muur een flinke metamorfose gehad. Er werden niet alleen moderne gebouwen gebouwd maar ook werden historische gebouwen gerenoveerd of in ere hersteld. Berlijn is pas sinds 1999 de hoofdstad van Duitsland maar door de val van de muur tien jaar ervoor heeft de stad een geweldige impuls gekregen. Toeristen kunnen in Berlijn alle kanten op, van het bezichtigen van een stuk overgebleven muur tot aan het bruisende nachtleven van deze metropool. De stad heeft een multicultureel uiterlijk en dit is ook terug te vinden in de eetgelegenheden die overal gevestigd zijn. Het hele jaar door is Berlijn te bezoeken met een stedentrip, houdt vooral de culturele agenda in de gaten voor uiteenlopende evenementen die er voortdurend plaatsen vinden.

Bezienswaardigheden, activiteiten en rust vallen samen in deze metropool

Door de val van de muur in 1989 zijn West Berlijn en Oost Berlijn weer samen gekomen tot één grote stad. Ondanks dat de stad nu een metropool is waar ontzettend veel activiteiten georganiseerd worden en waar enorm veel mooie moderne gebouwen gebouwd zijn zoals de Hauptbanhof, heeft Berlijn het verleden nooit uit de stad verbannen. Zo is de Potsdamer Platz volledig vernieuwd en zijn Checkpoint Charlie, Brandenburger Tör in ere gehouden als bezienswaardigheden. Op verschillende plaatsen in de stad kan er zelfs nog een stukje beton van de muur gekocht worden als souvenir. Het oude Oosten van Berlijn is tegenwoordig het onderkomen van creatieve personen en hier kan een ieder zijn of haar creativiteit tot uiting brengen. Er zijn niet alleen veel bezienswaardigheden en verschillende wijken die niet mogen ontbreken tijdens een bezoek aan Berlijn, er zijn ook ontzettend veel activiteiten die een uiteenlopend karakter hebben. Na een indrukwekkende dag door Berlijn kan er rust gevonden worden langs de rivieren of in één van de parken. De meeste toeristen zullen tijd te kort komen om Berlijn volledig te ontdekken, maar dat is ook geen wonder in de op één na grootste stad van de Europese Unie.

Winkelen, culinair genieten en het bruisende uitgaansleven van Berlijn

Berlijn is niet alleen populair om haar vele bezichtigen, ook de Kurfürstendamm en de Tauentzienstrasse zijn veel bezochte straten in Berlijn. Dit zijn namelijk de winkelstraten waar alle grote warenhuizen, merkwinkels, boetiekjes en andere mode winkels gevestigd zijn. Van al dat shoppen krijgen de meeste mensen wel trek in iets lekkers te eten en wees gerust want in Berlijn kan er heel goed gegeten worden en het is nog betaalbaar ook. De hele wereldkeuken is vertegenwoordigd in deze multiculturele stad. Vooral in de wijk Prenzlauer Berg kan er heerlijk gegeten worden tegen een betaalbare prijs. Natuurlijk zijn er ook hoogstaande restaurants te vinden in deze geweldige stad. Zodra het diner er op zit kan er direct doorgegaan worden naar het bruisende uitgaansleven die Berlijn heeft. Er zijn verschillende discotheken, clubs en bars waar een prachtige dag in stijl afgesloten kan worden.