Goedkope Stedentrip

Autoverzekering: ook op vakantie!

Deel artikel

Of je nu met de auto naar Groningen, Maastricht, Parijs of Berlijn gaat, zorg dat je autoverzekering in orde is. Maak je een ongeluk zonder dat je verzekerd bent, dan wordt de schade niet vergoed. En dat kan flink in de papieren lopen.

Controleer de dekking van je autoverzekering

Heb je een eigen auto, dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je kunt uit drie soorten dekkingen kiezen: de minimale WA verzekering, een beperkt casco verzekering of je verzekert je auto all risk. Een goedkope autoverzekering is afgestemd op jouw situatie. Voor dure, nieuwe auto’s is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten, maar een tweedehands autootje van twintig jaar oud kun je beter gewoon WA verzekeren. Maak in ieder geval een bewuste keuze en vergelijk autoverzekeringen voor je er een afsluit.

Groene kaart biedt hulp

De groene kaart krijg je van je verzekeraar en het is handig als je deze altijd bij je hebt. Het is namelijk een internationaal verzekeringsbewijs en in alle Europese landen geldig. De gegevens van je autoverzekering staan er duidelijk op, zodat je bij een ongeval snel kunt aantonen dat je verzekerd bent. Bovendien vind je op de groene kaart het nummer van de alarmcentrale. Handig als je een ongeluk hebt gehad.

Check je auto voor vertrek

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar je kunt zelf veel doen om pech onderweg te voorkomen. Ook al ga je maar een weekendje weg, check voor vertrek een aantal zaken aan je auto. Is de bandenspanning in orde, heb je genoeg ruitenwisservloeistof en koelvloeistof en werkt de verlichting? In het buitenland moet je vaak ook veiligheidshesjes, een verbandtrommel en een gevarendriehoek in je auto hebben liggen. Voor het geval dat.

Gerelateerd nieuws

Sportief Londen

Beleef Londen op een unieke manier De hoofdstad van van Engeland is een immens grote stad, het heeft de meeste inwoners van alle steden binnen

Leuke activiteiten in Berlijn

Berlijn, met haar dynamische en gevarieerde karakter is een populaire bestemming voor stedentrips. Er is veel te zien en te doen in de stad. Iedereen