Monumentale omgeving in het gastvrije en kleurrijke Amsterdam

Historische gebouwen, mooie grachten, het Koninklijk Paleis op de Dam, de Kalverstraat en de vele fietsen zijn kenmerkend voor de hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een wereldstad waar jaarlijks veel toeristen naar toe komen om een klein beetje van Nederland te bezichtigen. Er is natuurlijk veel meer te ontdekken in deze prachtige multiculturele stad. Wat te denken van het Vondelpark, het museum plein, de bloemen markt, verschillende musea en de Albert Cuyp. Vooral de gezellige en gastvrije sfeer van Amsterdam spreekt veel toeristen aan, waarbij zij zich wanen in een historisch decor. Dit komt door de enorm hoeveelheid aan monumentale gebouwen en de eindeloze grachten. De stad heeft ook een veelzijdig aanbod in winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Amsterdam is een bruisende en levendige stad waar enorm veel te ontdekken valt. Er is een veelzijdig aanbod aan accommodaties en vanaf de standplaats tijdens een stedentrip Amsterdam kan alles met de fiets, tram, metro of te voet bezichtigt worden.

Amsterdam dé te ontdekken stad

Amsterdam staat bekend als één van de tolerantste steden van de wereld waar alles mogelijk is. Hierdoor trekt Amsterdam ook een specifiek soort toeristen die speciaal door het tolerante optreden graag een bezoek brengen aan de stad. Voor de meeste toeristen geldt Amsterdam als de stad waar seks, drugs en vertier in overvloed is. Toch heeft het mooie Amsterdam veel meer te bieden zoals de authentieke grachtenpanden en de wereldberoemde grachtengordel. Andere bezienswaardigheden in Amsterdam zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het Leidseplein en de Amsterdamse wallen. In de stad zijn ook echte ouderwetse Amsterdamse wijken en buurten te vinden zoals de Pijp wat een monumentale wijk is in Amsterdam, het zelfde geldt voor de wijk de Jordaan. Dit zijn twee typische Amsterdamse wijken waar de echte Amsterdamse sfeer hangt met een eigen humor. In Amsterdam zijn ook veel musea te bezoeken waaronder het Van Gogh Museum, het Hermitage en de Heineken Experience. Wat absoluut niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Amsterdam is een rondvaarttocht door de grachtengordel van Amsterdam. Deze stad is niet alleen gewild bij buitenlandse toeristen, ook Nederlanders brengen graag een bezoek aan deze overweldigende stad.

Ontdek het bruisende leven van Amsterdam

Niet alleen de bezienswaardigheden in de stad maken Amsterdam tot een wereldstad, ook de mogelijkheden tot ontspanning en shoppen spelen hierbij een belangrijke rol. De winkelstraat van Amsterdam herbergt enorm veel kleine boetiekjes, warenhuizen en winkelcentra. De bekendste toeristische winkelstraat is de Kalverstraat maar voor de elite winkelstraat is de P.C. Hooftstraat. Deze straat is de duurste winkelstraat van Nederland en is gelegen in de wijk Oud Zuid. Op culinair gebied zijn er enorm veel goede restaurants te vinden of voor een snelle hap is er de bekende ‘muur’. Op het Leidseplein zijn de meeste kroegen gelegen waar heerlijk op het terras gezeten kan worden. Amsterdam heeft bruisend nachtleven met veel nachtclubs als Air, Panama, Escape en misschien wel de bekendste club Jimmy Woo. In de stad zijn er ook veel mogelijkheden om muziek en theatervoorstelling te bezoeken.